onsdag den 7. september 2011

Muslinger

Endelig en måned med "r" i. Så er det igen blevet muslingetid.
Til de uindviede: man spiser kun muslinger i de måneder der er "r" i.
Igår var jeg inde med øl til Brygger Bauer i Viborg, og bagefter skulle jeg til Sundstrup og hente friske muslinger.
Jeg spurgte kokken, Kenneth, om han havde et par gode opskrifter og fif. Det havde han, skal jeg love for.
"Du skal dampe muslingerne i mørkt øl eller hvedøl", foreslog han, "ikke i hvidvin". "Svits grønsagerne, varm gryden grundig op, og kom så muslingerne i. Først da hælder du øllet i, så bliver muslingerne dampet. Hvis du kommer øllet i først bliver muslingerne kogt".
Gode råd fra en mesterkok.
Du skal bruge:
2 kg friske muslinger
1 porre
2 gulerødder
2 løg
1 rødløg
4 fed hvidløg
1 timiankvist
et par blade estragon
et par blade salvie
en håndhuld persille
½ l Mørk Lager
krydder med salt og peber
Snit grøntsagerne fint. Svits dem i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt krydderurter. Skru op for varmen og hæld muslingerne i. Ryst gryden og hæld derefter Mørk Lager over og damp muslingerne.
Server rygende varmt. Det smager himmelsk.
Rigtig godt efterår.
Hilsen
Peter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar