mandag den 19. september 2011

I love Paris






























































Hjemme igen efter fire fantastiske dage i Paris. Nu forstår jeg hvorfor den hedder "Byernes By".






Onsdag lukkede vi bryggeriet, med to nylavede bryg i gæringstankene, og fløj til København. Vi mødtes med Laust, som inviterede på Restaurant Alsace, for ligesom at komme i den rette stemning. Det kom vi. Østers, foie gras, dampet pigvarre, lækre oste og dertil sprød riesling og vintage port.




Torsdag fløj vi videre til Paris, hvor vi på en hyggelig lille restaurant mødtes med Marie Louise, Jeppe og Janus. Rigtig familietur. Chardonnay, grenache, canard (i september begynder man at spise vildand i Frankrig), lammetunge, foie gras og masser af andre lækkerier.




Fredag stod den på byvandring. Paris er den smukkeste by, befolket med de sødeste og venligste mennesker.




Fredag aften, den skønneste varme sensommeraften, kørte vi ud til fête de l'Humanité, hvor Janus skulle spille med Gäetan Roussel (legendariske Joan Baez optrådte ved samme koncert). Det var en fantastisk aften og en flot koncert. Menuen stod på Chardonnay, muslinger grillet i hvidløg og karry, meget lækkert, og friske atlanterhavs østers. De kan altså ikke måle sig med vores østers fra Limfjorden.




Lørdagen tilbragte vi i Montmartre, og nød bl.a. udsigten over Paris fra Sacre' Ceur.




På de franske cafeer har de mindst to øltappehaner, en med fransk øl og en med belgisk øl. Jeg valgte konsekvent den belgiske. Sikken en masse dejligt øl jeg smagte.




Søndag rejste vi alle hjem med 3 forskellige fly.




Da vi søndag aften ankom til Ålborg lufthavn i silende regnvejr, overvejede jeg, om jeg ikke skulle flytte min lille produktion ned til Frankrig. Det virkede meget fristende, og efter denne danske sommer meget mere naturligt.






På Montmatre samlede jeg kastanier, som jeg vil så herhjemme. Når de vokser op, kan jeg kikke på dem, og mindes en fantastisk tur.




Rigtig godt og smukt efterår




Peter
























































Ingen kommentarer:

Send en kommentar