fredag den 17. september 2010



For nylig havde jeg besøg af tre glade, dygtige og initiativrige unge bryggere, som har et lille bryggeri i Eppan i Südtirol, Bergner Bräu. De laver fastastisk øl. Smag det.
De fløj til København, lejede en bil og kørte over til mig. Vi havde en herlig dag med god øl og mad og masser af inspiration. Så kørte de tilbage til København og fløj hjem. Verden er lille.
Tirsdag aften var jeg på kokkeskolen, Mercantec i Viborg, og lavede mad sammen med Viborgs borgmester, lokale politikere m.fl..
Det var en meget spændende aften. Vi lavede retter med lokalområdets råvarer, udvilket af faglærere og elever på Mercantec, blandt andet med Ugelris øl.
Det er spændende og berigende at opleve, hvor mange og forskellige lækre specialprodukter der produceres i Viborgområdet: fritgående lam fra Kongens Hus Hede, økologiske urter, grøntsager og sprøde rodfrugter, gamle æblesorter og friskpresset æblemost, røget laks og ål, is lavet på selvsamme bondegård som mælken kommer fra, honning, lækre kryddersnapse o.s.v. o.s.v. Ja, selv vin og druebrændevin laves der i lokalområdet. Det næste bliver nok mousserende vin efter den klassiske champagnemedtode???
Det er fantastisk at opleve, at der er så mange der brænder for at lave nogen gode, sunde og spændende råvarer og produkter. Småt er godt stort er noget lort.
I vingården går det godt, bortset fra, at vi nu gerne vil have solskin og varme. Vinstokkene bugner af flotte drueklaser, men de skulle også gerne modne. Nu går vi mod fuldmåne, så håber jeg på lidt stabilt sensommervejr.
I bryggeriet brygges der på fuld kraft, to bryg om ugen. Vi har længe brygget jule ale. Der er fyldt godt op på lageret. Men vi brygger stadig. Sembre Arden. Kedlerne når ikke at blive kolde. Der er virkelig noget at glæde sig til. Min jule ale iår er ren slik. Sidder og nyder en i skrivende stund.
Endelig blev der tid til at skrive lidt.
Dejligt, at aftenerne bliver længere. Tid til afslapning og aftenhygge.
De bedste sensommerhilsener
Peter







Ingen kommentarer:

Send en kommentar